Selecteer een pagina

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat Microsoft Windows 7 uitbracht. In die tijd verklaarde Microsoft het besturingssysteem 10 jaar van technische ondersteuning en software-updates te voorzien. Nu deze jaren zijn verstreken is de definitieve eind datum van 14 januari 2020 inmiddels dichtbij gekomen.

Hoeveel computers gebruiken nog Windows 7?

De gele lijn in deze tabel van statcounter.com laat zien dat nog bijna één derde van de computers wereldwijd op Windows 7 draaien.

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?

Als u nog steeds met Windows 7 werkt is het verstandig om voor januari 2020 naar Windows 10 over te stappen. Zo blijft uw computer essentiële updates ontvangen die uw systeem beschermen tegen virussen en kwetsbaarheden. Dit is van groot belang in de hedendaagse online maatschappij.

Gelijktijdig stopt ook de ondersteuning van Internet Explorer op Windows 7. Omdat websites en webapplicaties een constante ontwikkeling doormaken kan het zijn dat deze na verloop van tijd niet meer werken wanneer u gebruikt maakt van Internet Explorer op een Windows 7 computer.

Is mijn computer geschikt voor Windows 10?

Indien uw computer met Windows 7 geleverd is kan het zijn dat delen van de hardware niet compatibel zijn met Windows 10. LD ICT kan dit voor u controleren en indien mogelijk uw systeem van een upgrade naar Windows 10 voorzien. U behoudt hierbij uw programma’s en persoonlijke bestanden.

Als het niet mogelijk is uw computer naar Windows 10 te upgraden kunt u bij ons een nieuw systeem op uw specifieke toepassing laten configureren. Zo betaalt u nooit teveel en haalt u het optimale uit uw computer.

Is er een alternatief voor Windows?

Wanneer u zich de kosten van een nieuwe computer wilt besparen en tevens op een veilige manier online wilt gaan met uw oude computer, kunt u kiezen voor ElementaryOS. Omdat ElementaryOS met een vrije licentie wordt verspreidt kunt u zonder kosten gebruik maken van de software.

Het besturingssysteem heeft een modern uiterlijk dat doet denken aan de software van Apple. Qua functionaliteit bevat het alles wat u van een hedendaagse computer mag verwachten. In AppCenter vindt u een uitgebreide catalogus van kostenvrije software die de mogelijkheden nog verder uitbreiden. Met LibreOffice heeft u ook een compleet alternatief voor Microsoft Office dat gratis te gebruiken is.

Wacht niet tot het te laat is.

Neem contact met ons op voor een passend advies.